Imedias Kiadó   8651 Balatonszabadi, Honvéd u. 28.            30 576 6204         info@imediaskiado.com


Kezdőlap Balatoni klasszikusok "Sváb" könyveink

Ennek a könyvnek az a célja, hogy bemutassa a Balaton környékének túracélpontjait – vagyis azokat a látnivalókat, érdekességeket, amelyek a településeken kívül találhatók, és főként csak gyalogosan közelíthetők meg.

   Természetesen: az út a cél – a célpontok csak a túra kisebb részét adják, a túrák igazi értékét maga a természetjárás, a túrázás jelenti. Így tulajdonképpen bárhol kisétálhatunk az adott településen kívülre, biztosan találunk valami érdekeset. Viszont a nagyobb kirándulásokhoz, túrákhoz mégiscsak szükség van némi tájékozottságra, az úticélok ismeretére.

   A könyv abban próbál segíteni, hogy a Balaton környékén hová érdemes és lehet elmenni, mit lehet látni itt egyáltalán.

   Tehát szükség van a túracélpontok áttekintésére és ismertetésére. Ezeket a közelükben lévő települések szerint csoportosítottuk, ahonnét megközelíthetők, más szóval bemutatjuk azt, hogy az egyes balatoni településekről milyen túracélpontokat érhetünk el. A könyvnek nem célja, hogy a magukon a településeken lévő látnivalókat, nevezetességeket is bemutassa, ettől csak kivételesen tértünk el.

   Mit látunk a helyszínen? Az egyes célpontoknál jelöltük, hogy a helyszínen mennyire érdekes és izgalmas a látvány, amely fogad bennünket. Nyilvánvalóan nem mindegy, hogy amikor végre elérünk például egy templomromhoz, ott nagyobb épületmaradványok fogadnak bennünket, vagy esetleg csak egy kisebb kőrakás. A leírás mellett az egyes célpontok érdekességét (csakis a látványosság szempontjából) esetenként egy, kettő, három vagy négy *-gal jelöltük, és vállaljuk, hogy ez az értékelés erősen szubjektív.

   A túracélpontoknál rövid ismertetők találhatók a velük kapcsolatos fontosabb tudnivalókról.

   Röviden elmondjuk, hogyan lehet eljutni hozzájuk, honnét, milyen utakon.

Keretes szövegekben háttérinformációkat, érdekességeket tettünk közzé.

A könyvben természetesen konkrét túraajánlatok, útvonal-ismertetések is találhatók.


3300- Ft + postaköltség Megrendelhető emailen vagy telefonon