Kezdőlap Balaton Fürdők "Sváb" könyvek Hogyan vásárolhatok?

Imedias Kiadó   8651 Balatonszabadi, Honvéd u. 28.            30 576 6204         info@imediaskiado.com


A könyvben egy falusi bíró emlékezik ifjúkorára. Egy parasztgazda harmadik fiaként nem volt helye otthon a gazdaságban, gimnáziumba küldték, hogy tanuljon. Később egy családi tragédia miatt azonban mégis hazakerült a falujába.

   A kiegyezés és a porosz-francia háború idején játszódó történet tömör pillanatfelvétel a vidéki németek gondolkodásáról.

   A falvak szigorú hagyományai és a német gondolkodásmód felvázolása után megismerkedünk a városi élettel, a közigazgatást és az oktatást érintő agresszív magyarosítással.


Ugyanakkor láthatjuk azt is, hogyan veszi kezdetét a vidéki németség körében a nemzeti ébredés, hogyan erősödik meg egyre jobban a büszkeség, amely az éppen egységes államát kiharcoló német néphez való tartozásból fakad.

   Mindez egy lendületes, egyszerre komoly és humoros hangvételű elbeszélés során bontakozik ki, amelyből számos érdekes információt kapunk erről a kíméletlen változásokban bővelkedő korszakról.

   A kötet a német eredeti szöveget és első magyar fordítását tartalmazza.

2800- Ft + postaköltség Megrendelhető emailen, telefonon vagy kedvezménnyel a “Rendeljen most” gombra kattintva

1 példány megrendelése gyorsan,

egyszerűen.

A gombra kattintva biztonságos fizetési oldal nyílik meg, ahol meg tudja adni az adatait, és ahol bankkártyával azonnal ki is tudja fizetni a könyv árát (a postai költséggel együtt). A könyvet 2 munkanapon belül postára adjuk.

FIGYELEM! Az adatok beírásakor

ne használjon ékezeteket!