Imedias Kiadó

 

8651 Balatonszabadi, Honvéd u. 28.

 

Telefon:  +36 30 576 6204

Email: info@imediaskiado.com

 

RENDELJE MEG MOST!

Ára: 3500- Ft     (+ 700 Ft postaköltség, átutalásos számlával vagy postai csekkes fizetéssel)

 

Megrendelhető:

- emailen: info@imediaskiado.com

- telefonon: 30 576 6204

További információkkal is készséggel állunk az Ön rendelkezésére az email-címen és a telefonszámon egyaránt.

 

Az irgalmas császár – A svábok bejövetele folytatása (történelmi regény)

 

A svábok bejövetele az első része egy trilógiának, amelynek a címe: Savoyai Jenőtől II. Józsefig – német évszázad Ausztriában (Von Eugenius bis Josephus – Ein deutsches Jahrhundert in Österreich), Ausztrián a Habsburgok birodalmát értve, Magyarországgal együtt. (Az egyes részek önállóan, a többitől függetlenül is olvasható könyvek.)

 

A trilógia második része: Az irgalmas császár (Barmherziger Kaiser, első magyar fordítás)

 

A cím II. Józsefre utal (aki 1765-től német-római császár), de a történet még Mária Terézia idején játszódik.

 

Felbukkannak A svábok bejövetele egyes szereplői: Teréz asszony, a temesvári fogadósné, aki immár unokája kelengyéjét készíti, vagy Philipp Trauttmann, az évtizedekkel korábban Mohács vidékén letelepedett német telepes, Gottmann, aki az előző könyvben ifjú gyakornokként találkozik a németek betelepítésével, most pedig már tekintélyes udvari tanácsosként irányítja azt, és sokan mások.

 

Megtudjuk, mi történt velük, mi lett a sorsa az első telepes nemzedéknek, és milyen körülményeket hoztak létre az utódaik számára.

 

A Magyarországon inkognitóban átutazó Józsefet követve megismerjük a szinte középkori múltjában megrekedt, nehézkesen változó Magyarországot, az alföldi pusztákat, a nép helyzetének kilátástalanságát, majd az új német területek élénk és tevékeny életét, a gondozott földeket, rendezett falvakat.

 

Az előző kötethez hasonlóan megjelennek a nagypolitika gondjai is, az államügyek. Bepillanthatunk Mária Terézia és a későbbi II. József gondolataiba és elképzeléseibe, amikor újjászervezik a töröktől visszafoglalt magyarországi területeket, és ahogy egy erős és virágzó monarchia létrehozásáért dolgoznak.

 

Mindeközben a Dunán folyamatosan úsznak lefelé a német telepesek hajói, megszakítás nélkül zajlik tovább a „Schwabenzug”, amely a könyvben mint a modernizáció, az ország fejlődésének motorja jelenik meg.