Kezdőlap Balaton Fürdők "Sváb" könyvek Hogyan vásárolhatok?

Imedias Kiadó   8651 Balatonszabadi, Honvéd u. 28.            30 576 6204         info@imediaskiado.com


Adam Müller-Guttenbrunn (1852-1923) az egykori Temes megyei Guttenbrunn (Temeshidegkút, Zabrani) településen született. Sokoldalú irodalmi és szervező tevékenységet fejtett ki mint újságíró, író, költő, bécsi színházigazgató. Nagy néprajzi és történeti anyagot gyűjtött össze a magyarországi németekkel kapcsolatban.


A regény egy kis német faluközösség sorsát mutatja be Magyarországon, a 19. század végén. A falu lakóinak állandó küzdelmet kell folytatnia a természet erőivel, valamint az egyre erősödő magyar asszimilációs politikával. Hagyományaikat, történelmüket, de anyanyelvüket, sőt a puszta nevüket is meg kellene változtatniuk, el kellene feledniük, mert a hatalom szemében csak ezzel válhatnának az ország egyenrangú polgáraivá.

Vajon mi lesz a nemzeti, nemzetiségi kötődések sorsa  ilyen körülmények között? Elég erősek-e a közösség hagyományai ahhoz, hogy fennmaradjanak, mi lesz a falut elhagyó fiatalokkal, mit tehet - és mit tegyen - az értelmiség?


A szerző színes, eleven személyiségek megjelenítésével, a mindennapok helyzeteinek ábrázolásával beszél a közösség nagy kérdéseiről, miközben részletes képet kapunk az óhazához fűződő érzésekről, a népszokásokról, az egyház és az iskola szerepéről, az emberek örömeiről és bánatairól.


A regény eredeti címe: Die Glocken der Heimat

3500- Ft + postaköltség Megrendelhető emailen vagy telefonon

1 példány megrendelése gyorsan, egyszerűen.

A gombra kattintva biztonságos fizetési oldal nyílik meg, ahol meg tudja adni az adatait, és ahol bankkártyával azonnal ki is tudja fizetni a könyv árát (a postai költséggel együtt). A könyvet 2 munkanapon belül postára adjuk.

FIGYELEM! Az adatok beírásakor

ne használjon ékezeteket!

Részletek a könyv szövegéből