Kezdőlap Balaton Fürdők "Sváb" könyvek Hogyan vásárolhatok?

Imedias Kiadó   8651 Balatonszabadi, Honvéd u. 28.            30 576 6204         info@imediaskiado.com


3500- Ft + postaköltség Megrendelhető emailen vagy telefonon, vagy bankkártyás fizetéssel az alábbi gombbal

1 példány megrendelése gyorsan, egyszerűen.

A gombra kattintva biztonságos fizetési oldal nyílik meg, ahol meg tudja adni az adatait, és ahol bankkártyával azonnal ki is tudja fizetni a könyv árát (a postai költséggel együtt). A könyvet 2 munkanapon belül postára adjuk.

FIGYELEM! Az adatok beírásakor

ne használjon ékezeteket!

Adam Müller-Guttenbrunn   (1852-1923)   Sváb családregény  Eredeti címe:  Meister Jakob und seine Kinder (1918)

A regény, amely az 1848-at követő évtizedekben játszódik, egy "sváb" iparoscsalád sorsán keresztül mutatja be a falu, de az egész német közösség életét, gondolkodását.


A családok életét az összetartás és a kölcsönös kötelezettségek mellett szigorú erkölcsök, a munka mély tisztelete jellemzi.

Megismerjük a családfők feltétlen tekintélyének értelmét - és árnyoldalait is.   


Megjelenik előttünk a falvak társadalma, az egész-, fél- vagy negyedtelkes gazdák gondjai, az iparosok megbecsülése, az idősek és a fiatalok egymáshoz való viszonya.


A jólétet senki sem kapja ajándékba, a regény szemléletesen ábrázolja a "svábok" áldozatait a családjuk boldogulása érdekében: az első telepesek súlyos döntését, a szeretett Óhaza elhagyását; a gazdák szakadatlan munkáját a földeken és a házuk körül;

a kisebb gyerekek mostoha sorsát, mert a földeket nem osztják szét; az iparoslegények több évig tartó vándorútjait, hogy elsajátítsák a mesterségüket.